logo head


     
welkom
 


Madeira

DSC_0001.JPG

Vakantiehuizen op Madeira

Wij bieden u een ruim aanbod aan vakantiehuizen op Madeira. Op Madeira vindt u uw vakantiehuis in Funchal, Calheta, Ponta Delgado, Madalena do Mar of Ponta do Sol.

Toeristische informatie

1000 km van Lissabon verwijderd, ter hoogte van de Marokkaanse kust, ligt nog een klein stukje Portugal. Madeira wordt ook wel de drijvende tuin in de Atlantische Oceaan genoemd en men zegt “op Madeira is het altijd lente”. De bloemenpracht, de groene heuvels en de vele rivieren zijn een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Madeira is de top van een gebergte waarin de rivieren diepe dalen hebben uitgesleten. Meer dan de helft van het eiland wordt gevormd door het Nationale Park met weelderige begroeiing van subtropische planten en bloemen. Madeira betekent hout en deze naam stamt nog uit de tijd van de grote zeevaarders, toen hier hout gekapt werd voor de bouw van schepen.

De Engelsen hebben lange tijd een vinger in de pap gehad op Madeira en dat is nu nog terug te zien aan de Engelse kroegen en aan de weelderige tuinen van de Blandy´s. Ook de populaire portwijn draagt de naam Blandy en wordt al eeuwen op Madeira gemaakt. In de hoofdstad Funchal is het museum waar u kunt zien hoe de portwijn gemaakt wordt. Madeira is een echte bestemming voor jong en oud. Er zijn voldoende sportieve mogelijkheden zoals: mountainbiken, diepzeeduiken, snorkelen, wandelen langs de ”levada´s” etc….

In Funchal, omringd door bananenplantages, kunt u het paleis, de burchten en de kerken bezoeken óf lekker struinen over de boulevard. De stranden op Madeira bestaan uit zwarte kiezelstenen. Er is echter één aangelegd zandstrand te vinden ten westen van Funchal. De echte strandliefhebbers kunnen terecht op het buureiland Porto Santo dat omzoomd is met kilometers lange zandstranden.

praktische informatie                                                                      uitgebreid zoeken

 

Verson Media