logo head


     
welkom
 


Noord Portugal

map_of_portugal.jpg

Vakantiehuizen in Noord Portugal

Ook in Noord Portugal vindt u uw vakantiehuis via SonhoTravel. Uw vakantiehuis in Esponsende, Villa praia de Ancora, Mangualde of andere plaatsen.

Toeristische informatie

Noord Portugal bestaat uit de streken Minho, Trás-os-Montes en Douro.

De Douro, de grote rivier in het Noorden van Portugal mondt uit in Porto. Deze stad, statig verheven boven de waterkant heeft een rijk zeevaart- en handelsverleden. Porto is het best te bewonderen vanaf het voormalige klooster. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht op de bruggen over de Douro en de tegen de heuvels gebouwde huizen, bekroond door de kathedraal op de top. In het achterland van Porto liggen de wijngaarden, waar de beroemde portwijn wordt geproduceerd, die u bijvoorbeeld tijdens een boottochtje over de Douro kunt zien. Nog verder landinwaarts komt u terecht in het prachtige groene Portugal, dat door veel bezoekers als de mooiste streek van Portugal wordt beschouwd. Heuvels bekleed met bossen worden onderbroken door rivieren, landhuizen en wijn- en olijfboomgaarden. In het Nationale Park Peneda-Geres kunt u wandelen in een bosrijk berglandschap met beekjes, watervallen en wilde paarden.

De boerenfamilies leven veelal in kleine granieten huizen en houden vast aan tradities. Als u de kans heeft, zou u eens een folkloristische volksfeest moeten meemaken. Braga met de vele paleizen uit de renaissance, Viana do Castelo, werd reeds door de Romeinen “de mooiste stad” genoemd.

Bragança met de indrukwekkende middeleeuwse burcht is ook zeker een bezoek waard. Aan de kustis het landschap vlakker met lange zandstranden, onderbroken door riviermondingen.

praktische informatie                                                                       uitgebreid zoeken

 

Verson Media