logo head


     
welkom
 


Midden Portugal

map_of_portugal.jpg

Vakantiehuizen in Lissabon en centraal Portugal

Wij bieden u een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Midden Portugal. Hier vind u wellicht uw vakantiehuis in Lissabon, Sesimbra, Coimbra, Nazare of andere plaatsen.

Toeristische informatie

Midden Portugal bestaat uit de streken Estremadura, Beira Litoral, Beira Alta, Beira Baixa en Ribatejo.

Het centrale deel van Portugal herbergt de fraaiste schatten van dit nog te weinig geprezen vakantieland. Het nog steeds relatief beperkte aantal bezoekers maakt het voor diegenen die wl gaan wel extra relaxed en aangenaam. Portugal, maar dan vooral het centrale deel van het land, biedt voor elk wat wils: prachtige gebouwen, schitterende azulejos, mooie landschappen, een lokale gastronomie om duimen en vingers af te likken, prachtige muziek, rustige dorpen, aangename steden op mensenmaat, een kust die nooit echt veraf is, milde temperaturen, tal van indrukwekkende monumenten waarvan een aantal op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

De grootste en belangrijkste stad is Lissabon gelegen aan de Taag. Een enorm doolhof van straatjes, huizen, trappen en pleinen kenmerkt deze stad. Vroeger een thuishaven voor de avontuurlijke zeevaarders en nu een thuishaven voor avontuurlijke toeristen op zoek naar de getuigenissen uit deze vervlogen jaren. En lang hoeven ze niet te zoeken. Lissabon is rijk bedeeld met goed bewaard, prachtige monumenten, kerken en paleizen. Ook in het achterland van Lissabon kunt u indrukwekkende paleizen bezichtigen, vaak eenzaam gelegen in een bosrijke omgeving zoals Sintra en Queluz. Aan de kust liggen badplaatsen, door koningen, keizers en de bevolking van Lissabon reeds eeuwenlang bezocht maar tegenwoordig ook bij de internationale bezoeker populair.

praktische informatie                                                                       uitgebreid zoeken

 

Verson Media