logo head


     
welkom
 


Boekingsinformatie

Reserveren

Heeft u een keuze kunnen maken uit ons uitgebreide aanbod, dan kunt u bij iedere accommodatie een contact/boekingsformulier invullen. U vult uw naam en e-mailadres in. De code van de accommodatie staat al aangegeven op het formulier.

U geeft in het tekstblok aan welke periode u de accommodatie wilt huren en met hoeveel personen en stuurt dit naar ons toe. Ook vragen kunt u hier vermelden. Wij gaan contact opnemen met de eigenaar en komen binnen 24 uur bij u terug met een antwoord.

Wilt u de accommodatie dan daadwerkelijk reserveren dan neemt u contact met ons op. Wij bevestigen uw reservering en sturen een boekingsbevestiging-factuur.

Na ontvangst van uw aanbetaling is uw boeking definitief.

Betaling

U heeft 5 werkdagen de tijd om de aanbetaling van 40% aan ons over te maken. Het resterende bedrag (60%) dient u uiterlijk 6 weken voor aankomst betaald te hebben. Indien u boekt binnen 6 weken voor aankomst verzoeken wij u het totale bedrag binnen 5 werkdagen aan ons overgemaakt te hebben. Indien u boekt binnen 2 weken voor aankomst verzoeken wij u het totale bedrag per omgaande te betalen. En ons hiervan direct in kennis te stellen via een bewijs.

Annulering

De annuleringskosten bedragen tot 6 weken voor aankomst 50% van de aanbetaling, van 6 tot 4 weken voor aankomst 50% van de reissom. Bij een annulering binnen 4 weken en korter voor aankomst vindt er geen restitutie plaats. Zorgt u er dus voor om een reis-annuleringsverzekering af te sluiten.

Waarborgsom

Het kan voorkomen dat u ter plaatse een waarborgsom dient te betalen. Deze ontvangt u retour indien er geen gebreken zijn ontstaan tijdens uw aanwezigheid. De waarborgsom verschilt per accommodatie. Wij hebben geen enkele invloed op de hoogte of de wijze van terugbetaling van de waarborgsom.

Klachten

Mocht u tijdens uw verblijf klachten hebben omtrent uw accommodatie dan kunt u in eerste instantie contact opnemen met de eigenaar. Komt u er samen niet uit, neemt u dan contact met ons op zodat wij in overleg met u en de eigenaar tot een oplossing kunnen komen. Klachten die nadat u terug bent van vakantie bij ons binnenkomen, of bij de eigenaar, worden niet meer door ons beiden geaccepteerd. Mocht het een klacht zijn die ter plaatse op dat moment niet oplosbaar is, dan bent u verplicht deze klacht tijdens uw verblijf schriftelijk bij de eigenaar en bij ons schriftelijk te laten vastleggen. Het is voor ons persoonlijk niet mogelijk om een klacht achteraf nog tot tevredenheid op te lossen. Uiteraard doen wij er samen met de eigenaar alles aan om uw verblijf tot een echte droomvakantie te maken.

Aankomst/Vertrek

De aankomst- en vertrektijd bij uw accommodatie is afhankelijk van de eigenaar. Normaal gesproken is de aankomst tussen 14.00 uur en 15.00 uur en het vertrek tussen 10.00 uur en 11.00 uur.Wij geven de exacte tijd van aankomst en vertrek aan u door als u ons uw vluchttijden doorgegeven heeft.

Sleuteladres

Meestal is het de eigenaar zelf die u bij de accommodatie persoonlijk zal verwelkomen en u even wegwijs zal maken. Indien dit niet het geval is, geven wij dit even aan u door.

Gas/Water en Elektriciteit

Alle prijzen zijn inclusief gas/water en elektriciteit, tenzij anders vermeld in bijvoorbeeld de wintermaanden. De accommodaties hebben warmwatervoorziening, soms op zonne-energie vaak op butagas. De waterdruk in Portugal kan soms minder zijn dan in Nederland.

Inrichting/Inventaris

Sonho Travel verhuurt voornamelijk accommodaties van particulieren. De eigenaar, die in sommige gevallen bij de accommodatie woont, heeft deze dan ook naar eigen smaak ingericht. Sommige accommodaties zijn naar Portugese maatstaven ingericht, d.w.z. eenvoudig maar wel compleet. De foto´s van het interieur zijn een momentopname. Wij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden indien de eigenaar de inrichting van uw accommodatie heeft veranderd. Wel streven wij ernaar om de foto´s zoveel mogelijk up to date te houden.

Schoonmaak/wisseling handdoeken en linnengoed

De frequentie van schoonmaak en de wisseling van uw handdoeken en linnengoed is per accommodatie verschillend. Bij sommige accommodaties is de huurprijs exclusief schoonmaakkosten. U betaald de schoonmaakkosten dan ook apart op de factuur. Wij hebben hier geen enkele invloed op en kunnen hiervoor dan ook niet aansprakelijk gesteld worden.

Barbecue

Bij veel huizen is een barbecue aanwezig. Daar deze frequent gebruikt wordt, raden wij u aan aluminiumfolie te gebruiken om op het rooster te plaatsen. Tevens vragen wij u de barbecue schoon achter te laten bij uw vertrek.

Kinderbedje/kinderstoel etc.

Het is mogelijk om bij een reservering van uw accommodatie een kinderbedje en/of kinderstoelte huren. Wij kunnen dit bij de eigenaar reserveren. Echter, de betaling van deze artikelen kunt u rechtstreeks aan de eigenaar voldoen bij aankomst.

Zwembaden

Vanwege het zonnige klimaat zijn de zwembaden bij de privé vakantiewoningen vaak niet voorzien van verwarming. In de wintermaanden kan het voorkomen dat de zwembaden niet gevuld zijn met water en dus niet gebruikt kunnen worden. Mochten de zwembaden in de winter gebruikt kunnen worden, dan wordt er meestal een toeslag betaald voor het verwarmen van het zwemwater.

Airconditioning/Verwarming

Het in werking stellen van de airconditioning/verwarming is veelal voorbehouden aan de eigenaar van de accommodatie. Uit oogpunt van energieverbruik kan het voorkomen dat deze apparatuur niet de gehele dag in werking is. Tevens kan het voorkomen dat er een toeslag betaald dient te worden bij gebruik van de airconditioning/verwarming.

Aansprakelijkheid ten opzichte van de accommodaties

De gebruiker dient de accommodatie naar beste weten en behoren te gebruiken en te onderhouden. De deelnemer is aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan de woning en inventaris, ongeacht of deze schade en /of verlies het gevolg is van nalatigheid van hemzelf of derden.

Aansprakelijkheid

Sonho Travel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor kennelijke fouten en/of vergissingen in de prijzen en/of teksten van de accommodaties. Alle op de Sonho Travel website vermelde informatie is gebaseerd op gegevens afkomstig van eigenaren.

 

Verson Media